Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2016 13:07 - Детски психолог и още...
Автор: detskipsiholog Категория: Други   
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове:
0



Психолог,психиатър или терапевт
или детски Психолог

Ако имате счупена ръка или лоша настинка, вие отидете на лекар за помощ и да се чувствате по-добре, нали? Е, понякога деца и възрастни имат проблеми, които не могат да се видят толкова лесно, колкото счупена кост или хрема. Когато хората имат проблеми или проблеми с емоции, понякога им е терапевт, за да получите помощ.

Терапевтите са експерти в начините, хората мислят, чувстват и действат. Те помагат на децата да разберат чувствата, да се грижи за проблемите, и да се справят с трудни ситуации. Работата на терапевта е да помогне на децата е по-добре и да се чувствате добре. Терапевти вършат своята работа най-вече от слушане на и говорим с децата.

С какво помагат терапевтите?

Терапевтът може да помогне на децата с много видове неща - от малки до големи проблеми такива. Всичко зависи от това, което едно дете се нуждае от помощ с.

Много деца се нуждаят от помощ, занимаващи се със силни или трудни чувства. Ето и някои от видовете проблеми, които децата могат да имат:

занимаващи се с толкова много срамежливост, че те не се чувстват достатъчно удобно да говоря с приятели или учители

чувстваш толкова притеснен, подчерта, или се страхува, че не мога да спя, да се забавляват, или да се насладите на училище

преминава през много тъга, депресия, или скръбта

има проблеми, защото на твърде много гняв

Терапевти може да помогне на децата да разберат, всякакъв вид трудно емоция и да научат позитивни начини да реагират, така че те могат да се радват на живота повече.

Терапевти също да помогнат на децата, които преминават през трудни семейни ситуации - като например развод, смърт на някой близък, или сериозен здравен проблем. Терапевти помогне на децата оздравяват, ако те са били през неща като злоупотреба, насилие, или бедствие. Когато терапевт слуша и разбира това, което преживява, тя може да ви помогне да се справят, се чувстват подкрепени, и по-уверени за по-добри времена напред.

За децата, които се нуждаят от нея, терапевти да научат как да се разбираме по-добре с хората - като съученици, братя или сестри, или родители. Или как да бъде по-добър спорт, когато те губят. Или как да се изчака реда си, играе честно, или да слушате по-добре (така те ще получат в беда по-рядко!).

За тези, които се нуждаят от нея, терапевти могат треньор на децата, за да получите по-добри в ученето, като се обръща внимание в клас, домашна работа, или за подобряване на класове. Те също така могат да тренира деца, които се нуждаят от помощ залепване с план за здравословно хранене, упражнения и недоспиване. Ако имате нужда от помощ отказване навик, който е лошо за тях, терапевт може да ви помогне.

Какво се случва в един терапевтичен офис?

По време на една среща, няма да бъдат разгледани на масата като теб са най-типичен лекар посещение. Не са открити игли или снимки. Ще седне в удобен стол и да разговаряте. Терапевтът ще ви посрещне и да е приятелски, и се опитват да ви накарат да се чувстват спокойни.

На първото ви посещение, вашата майка, може да дойде с вас и да бъде част от разговора. А майката може да помогне да  обясни ситуацията и това, което трябва да помогне . В бъдещите посещения, вашата майка, може да чака за вас в чакалнята на терапевта по време на разговор насаме с вашия терапевт.

Получаването на помощ е умно.Проблеми се появяват в живота на всяко дете. Понякога можете да работите проблем сами или с помощта на родител, учител, или с насоки на училищен съветник.Акоимате повече нужда от помощ или проблемът изглежда твърде голям, за да се справят, да се  видя с лекар или терапевт е правилното нещо да направя. Винаги, когато имате проблем, това е умен ход , за да поеме отговорността и да го получи.



Тагове:   детски психолог,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: detskipsiholog
Категория: Други
Прочетен: 9678
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031